Abstract
The article considers the physicochemical criteria of grapes and base wines produced of them. Relationships have been established between the quality criteria of the base wines used for red sparkling wines production, and grape phenolic complex. Rationale was provided for determining additional grape criteria for targeted component accumulation control through managing the process of base wine processing used in production of red sparkling wines.
Most read articles by the same author(s)
- Александр Семенович Макаров, Игорь Павлович Лутков, Анатолий Яковлевич Яланецкий, Наталия Александровна Шмигельская, Тамара Рафаиловна Шалимова, Виктория Алексеевна Максимовская, Валентина Васильевна Кречетова, Дмитрий Юрьевич Погорелов, On feasibility of base wine production for sparkling wines from aboriginal grapevine varieties , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 21 No 2 (2019): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Наталия Александровна Шмигельская, Игорь Павлович Лутков, Александр Васильевич Васылык, Виктория Алексеевна Максимовская, Анатолий Яковлевич Яланецкий, Тамара Рафаиловна Шалимова, Валентина Васильевна Кречетова, Peculiarities of red sparkling wines produced from ‘Cabernet-Sauvignon’ grapes , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 21 No 3 (2019): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, The effects of sugar-containing components on the quality of sparklings , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 21 No 4 (2019): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Physical-chemical parameters of native red grape varieties of Crimea and Don in the system “grapes - wine material” , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 22 No 1 (2020): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Наталия Александровна Шмигельская, Игорь Павлович Лутков, Виктория Алексеевна Максимовская, Study of color characteristics of wine materials for white sparkling wines , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 22 No 2 (2020): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Игорь Павлович Лутков, Наталия Александровна Шмигельская, Виктория Алексеевна Максимовская, Technological assessment of native white grape varieties in the system "grapes-base wine" , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 22 No 3 (2020): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, The improvement of raw materials of locally produced sparkling wines Aleksandr Semionovich Mak , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 22 No 4 (2020): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Наталия Александровна Шмигельская, Игорь Павлович Лутков, Виктория Алексеевна Максимовская, Оксана Михайловна Белякова, Галина Владимировна Сивочуб, Екатерина Александровна Тимошенко, Peculiarities of carbohydrate-acid and phenolic complexes of red grape varieties bred in the Institute Magarach , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 23 No 1 (2021): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Игорь Павлович Лутков, Наталия Александровна Шмигельская, Виктория Алексеевна Максимовская, Галина Владимировна Сивобуч, Евгений Анатольевич Сластья, The effect of grape ripeness degree on the quality of base wines for sparklings , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 23 No 2 (2021): Magarach. Viticulture and Winemaking
- Александр Семенович Макаров, Improvments in the technology of locally produced sparkling wines , Magarach. Viticulture and winemaking.: Vol 23 No 3 (2021): Magarach. Viticulture and Winemaking